De Smaaksensatie

Wij zijn gek van wijn, de Italiaanse keuken en van het land Italië. Mijn naam is Nick Metus, 31 jaar en geboren en getogen in Groningen. Samenwonend met Michelle en twee lieve katten Rossi en Bella. Mijn grootste hobby’s zijn barbecueën en koken voor mijn familie en vrienden. Daarnaast gaan wij graag op vakantie naar Italië, zo willen wij graag alle mooie plekjes van Italië zien en de lokale gerechten en wijnen proeven.

2015, tijdens onze vakantie in Puglia (Italië) was het liefde op het eerste gezicht tussen mij en wijn. Tijdens het eten adviseerde Michelle mij om eens een slokje te proberen. Wauw, samen met het eten proefde ik een smaaksensatie. Dat versterkte de liefde tussen mij en Michelle, maar er ontstond ook een nieuwe liefde naast. Vanaf dat moment was een nieuwe hobby geboren, op zoek naar mooie flessen druivensap!

Al snel kwam ik erachter dat er veel schuil gaat achter een fles wijn en haar inhoud. Ik wil er alles van weten! Sindsdien heb ik meerdere wijn- en kookboeken gelezen om meer kennis op te doen tijdens mijn culinaire ontdekkingsreis. Het gebruik van verse kruiden en lokale producten zorgt ervoor dat je simpele gerechten goed van smaak krijgt. Door veel vragen te stellen aan de lokale slager, visboer en kruideniers kom je veel te weten over de oorsprong van producten en hoe je deze kunt bereiden. Hierdoor groeit je kennis en leer je de producten beter kennen. Het aankomende start ik met de wijncursussen om mijn kennis te verbreden en om meer mensen te ontmoeten met dezelfde passie.

Tijdens mijn vakanties in Italië ga ik geregeld met de auto op pad, op zoek naar mooie wijnhuizen en restaurants.  Naast de vele wijnhuizen die je onderweg tegenkomt, geniet je volop van het prachtige Toscaanse landschap. Wanneer je één van de wijnhuizen bezoekt kom je er pas achter met hoeveel passie en ambacht de wijnen worden gemaakt. Aan ons de taak om de liefde voor mooie wijnen met net zoveel passie onder de aandacht te brengen bij alle levensgenieters in Nederland.

Nick Metus

Saluti!

Wijn proeverij?

De lekkerste wijnen worden besproken en geproefd in onze wijnproeverijen. Aan het einde van de proeverij is het natuurlijk mogelijk om je favoriete wijn aan te kopen.